2017年高考一轮复习黄金学案――Unit 2 Healthy eating(必修三)
short of moving to the countryside or at least away from busy roads, shielding yourself from the effects of air pollution is not easy. masks won't work, as many particles can slip right through. at the very least, suggests murray mittleman, a cardiologist at harvard university, people who regularly exercise outdoors near highways may want to consider remapping their route. 1. what does the underlined sentence in the first paragraph mean? no 1 p 7 a. rocket scientists are making researches on people’s health. b. it's obvious that air pollution has a bad effect on people’s health. c. people aren't sure whether taking deep breaths on a smoggy day is bad. d. people often have a hard time when taking deep breaths on a smoggy day. 2. the word "vulnerable" in paragraph 4 probably means _________. a. easy to be hurt b. easy to be protected c. easy to be used d. easy to be influenced 3. the main idea of paragraph 4 is _________. a. that even small risk from particulate causes big problems b. that air pollution often leads to heart attack c. who are most likely to get affected d. that we shouldn't worry about the average low risk 4. in order to be healthier, you'd better _________. a. take deep breaths b. wear a mask c. live in a countryside d. clean the busy road 5. the passage is written in a(n) _________ tone. a. subjective b. humorous c. doubtful d. objective答案: 本文主要介绍了空气污染中的微笑颗粒是如何形成和影响人的健康的。1. b 句义理解题。读完全文,结合上下文语境,不难看出作者此句话的目的是说:不用研究高深科技的火箭专家(研究),人们也知道,在雾天深呼吸对身体健康不利。2. a 猜测词义题。根据上下文可知老年人和小孩是最容易受到空气污染的危害的故选择a 项。3. a 归纳段落大意题。第4段就是讲相对小的受污染的风险最终会导致很坏的后果。4. c 推理判断题。由文章第一句话可知,深呼吸不一定能够更加健康。根据最后一段中masks won’t work, as many particles can slip right through.可知b项是错误的。最后一段中提到乡村居住是一种降低空气污染的途径,又由文章最后一句people who regularly exercise outdoors near highways may want to consider remapping their route.可推出c项正确。由short-term exposure to traffic fumes tripled (成为3倍) the risk of heart attacks 可知d也不符合文意。
相关知识
2017届高考英语(全国卷地区)一轮总复习课件:必修3 Unit 2《Healthy eating》
2016高考英语一轮课件优化复习(山东专用)人教版必修三《Unit2 Healthy eating 》健康膳食
2017届湖北专版高考英语一轮复习讲义:Unit2《Healthyeating》(新人教版)必修3(课前基础导练+课堂互动探究+课后知能提升)
(新高考)高考英语一轮复习课件选择性必修三 Unit 2 Healthy Lifestyle (含详解).ppt
高考英语作文复习素材 :健康的生活方式 Healthy Life Style
【healthy+eating】什么意思
三年级下册《Unit 4 Healthy Me Lesson 21 Good Habits》优秀ppt课件
2019届高考英语新人教版一轮复习课堂检测:必修3Unit2《Healthyeating》(含答案)
人教版高中英语必修三Unit 2《healthy eating》(eating)泛读课件.ppt
2018初中英语写作之Healthy eating habits
网址: 2017年高考一轮复习黄金学案――Unit 2 Healthy eating(必修三) https://m.trfsz.com/newsview1123189.html